Tutustu materiaaleihin

Puu materiaalina on samalla ihanan uniikki, luonnollinen ja tunnelmallinen. Puumateriaaleissa on muutamia seikkoja, jota on hyvä ottaa huomioon.

Huonekaluissamme käytämme laadukkaimpia itse valittuja raakaaineita. Näin voit varmistua siitä, että huonekalut kestää aikaa ja niiden huoltaminen onnistuu vuodesta toiseen.

Tammi

 Mittatilauslankkupöytä – Tammi

Materiaalina tammi on kova ja kestävä, ja turvallinen valinta lähes kaikenlaisiin sisustuksiin. Sen eläminen on painoonsa nähden melko pientä ja se on siksi suosittu sisustuspuumateriaali. Tammen syykuvio on rauhallinen ja säännöllinen. Käyttämässämme tammessa on hyvin vähän virheitä ja se kuuluukin laatuluokitukseen A. Samalla kun tammi on kova materiaali, se kestää hyvin kulutusta, mutta syvien kolhujen hiominen on koti konstein haastavaa.

Tammi on mahdollista sävyttää juuri sellaiseksi kun itse haluat. Värittömällä öljyvahalla käsitelty tammi, taittaa sävyä vähän kellertävään. Värittömällä öljyvahalla käsitelty tammi harmaantuu UV-valon vaikutuksesta muutamien kuukausien aikana.

Valkotammi öljyvahalla käsitelty tammi tuo pinnalle pienen vaalean kuullon. Vaalean sävyä saadaan säädeltyä käsittelykertoja lisäämällä. Tyylikäs vaalea kuulto saadaan 2-3 käsittelykerran jälkeen.

Öljytty puun pinta on hyvä käsitellä vuosittain.

Matta lakkapinta on oiva valinta, kun pinnan huoltaminen ei ole sinua varten. Lakkapinta hylkii tehokkaasti kosteutta, likaa ja nesteitä. Lapsiperheisii suosittelemme vahvasti lakkapintaista käsittelyä. Lakatun pinnan huoltaminen on huomattavasti haastavampaa, koska edellinen pintakerros on hiottava pois. Ilman suurempia kolhuja lakattu pinta kestää kymmeniä vuosia.

Toteutetaan yhdessä lankkupöytä, jota olet aina toivonut!